Blood Sword

Série Blood Sword se řadí mezi jednu z nejlepších gamebookových sérií, které kdy byly vydány. Než-li pro příležitostné čtenáře, je Blood Sword vynikající fantasy gamebook série určená spíše pro hardcore RPG hráče.

V této sérii se objevila spousta inovací, které ji dělají více zapamatovatelnou než ostatní gamebookové série. Mezi nejzajímavější inovace patří například možnost ovládat až čtyři členy party nebo hrát společně s dalšími třemi lidmi. Každý hráč tak potom ovládá jednu postavu s jedním ze čtyř dostupných povolání: mnich, kouzelník, zloděj a bojovník. Tato povolání jsou dobře vyvážená a můžete tak dokončit dobrodružství aniž by jste ovládaly všechny čtyři.

Bojový systém je navržen velmi dobře: zatím nejblíže k systému RPG, jaké jsme mohli v gamebookách vidět. Před každým bojem se vám například zobrazí schéma bojiště. Stejně jako v sérii Lone Wolf, i v této můžete přenášet svoji postavu z knihy do knihy.
Jednotlivé knížky jsou také mnohem delší než průměrný Gamebook: každá kniha obsahuje přes 500 odkazů, jenž jsou rozepsané přes 300 stran. Odkazy jsou většinou velmi popisné, se spoustou textu (občas až moc). Pokud hledáte něco pro náročné čtenáře a hráče, pak tato série vás jistě pohltí.

Download:
#1 - The Battlepits of Krarth
#2 - The Kingdom of Wyrd
#3 - The Demon's Claw
#4 - Doomwalk
#5 - The Walls of Spyte



0 komentářů:

Okomentovat