#1 - Čaroděj z Ohňové hory


Tvým posláním je získat poklad čaroděje z Ohňové hory, který leží ukryt hluboko v jeskyni, obývané nespočtem strašlivých netvorů. Budeš potřebovat mnoho odvahy, rozhodnosti i štěstí, abys dosáhl svého cíle – nejtajnějších komnat čarodějovy skrýše.

Odkazy na profil knihy:

15 komentářů:

  1. Tenhle gamebook je vážně oldschool a pro mě taková srdcovka. Procházíte bludištěm, kde si musíte na papír kreslit mapu (a vůbec ne jednoduchou), jinak se z něj nikdy nevymotáte. :)
    Jinak jsem si ale tuhle sérii vůbec neoblíbil, má asi přes 50 gamebooků a je to takový zvláštní mix fantasy a sci-fi. Myslím, že na sebe nijak nenavazují, ale moc jich vlastně neznám.

    OdpovědětVymazat
  2. První a nejlepší gamebook. Opravdu je to tradiční oldschool a labyrint je bez dobře nakreslené mapy možné překonat jenom s opravdovým štěstím. Je to opravdu srdcovka a pamatuju jak jsem to hrál jako malý - mělo to opravdu atmosféru že by se dala krájet. Když se řekne hra na hrdiny, vždycky se mi první vybaví podzemí Ohňové hory.

    OdpovědětVymazat
  3. Skoro všechny tyhle gamebooky se mě zdají skvělý. Mají znovu začít v ČR vycházet. Některý jsou sci-fi některý fantasy. Pekelný dům je horor.Čaroděj z ohňové hory se mě nezdál nejlepší možná proto že jsem se k němu dostal až později ale je to dobrej gamebook.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to prvý gamebook, možnosti nie sú také rozsiahle ako v novších tituloch. Je to veľmi jednoduchý príbeh o ceste na Ohňovú horu kde treba poraziť čarodejníka. Nečakajte žiadne kúzla, žiadne špeciálne schopnosti a žiadne nezvyčajné súboje. Tento gamebook je najvačšia klasika, je pomerne jednoduchý, ľahko zvládnuteľný a výborný ako začiatok čítania tejto série.

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem tento gamebook před lety hrál poprvé, myslím, že jsem ho ani nedohrál, protože jsem se vždy ztratil v labyrintu (i přesto, že jsem si kreslil mapu) a už jsem se z něj nevymotal. A proto taky nikdy nepatřil k mým oblíbeným. A teď zase po letech, opět největší problém - labyrint. Už jsem si i myslel, že je v knize chyba v odkazech a točím se furt dokola. Několikrát jsem proto začal hrát znova a stálo mě to spoustu nervů! Nakonec se mi však podařilo labyrintem projít.
    Přestože se tu téměř, tedy pokud nejste vyloženě slabí a nenarazíte na silného nepřítele, nedá zemřít, řadím tenhle gamebook k těm těžším a to nejen kvůli labyrintu, ale i proto, že k úspěšnému dokončení je třeba najít určité věci bez kterých nemáte šanci.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná klasika,super atmosféra,skvěle propracované :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je poznat, že pánové Jackson a Livingstone se čarodějem teprve oťukávali a zkoušeli celý systém. Příběh je na rozdíl od dalších dílů jednoduchý a přímočarý, prostě vejdete do hory a hledáte čaroděje. Ta rada kreslit si mapu je bez výhrad, protože jinak se ze Zagorského labyrintu nevymotáte. Tohle je asi nejotravnější část :D. Pro někoho kdo se s gamebookem setkavá poprvé je to dobrá volba. Míst k dopočinku a jídlu (ocení hlavně slabší postavy) je dostatek, takže vaše šance na přežití je poměrně vysoká :) Zkrátka ideální začátečnický díl. Osobně mám radši jiné díly série, ale i tak mohu doporučit 80%

    OdpovědětVymazat
  8. Čaroděj z Ohňové hory je docela povedeným úvodem do celé série, na můj vkus ale docela dost složitý. Celý gamebook je typyckým bludištěm, k jehož projítí budete potřebovat aspoň dva pokusy. Určité momenty nejsou nijak extra záživné ale celkově se jedná o dost povedený gamebook.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý gamebook. Máte v něm za úkol zničit Zagora temného mága. Tato kniha potěší milovníky bludišt´, v prostředí ohn´ové hory. Zkrátka a jistě na nic nečekejte a hrajte.

    OdpovědětVymazat
  10. Výtečný \„oldschool\“ gamebook. Doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  11. Byl to asi jediný gamebook, který jsem hrála, nebo si jich víc nepamatuju =o) Je škoda, že už se neprodávají... Byla to skvělá zábava a na dlouhou dobu =o)

    OdpovědětVymazat
  12. Soulasím s uživatelem jehlaspichlas.Má pravdu.Já mám stejný názor jako on.Také jsem to hrál a je to docela obtížné.

    OdpovědětVymazat
  13. Pamatuji si, jak se mi do rukou dostal tento gamebook ještě jako knižní novinka. Od té doby uplynulo již patnáct let a já pravidelně několikrát do roka sáhnu do knihovny pro nějaké „hryknížky“ od pánů Jacksona a Livingstona, pokud hledám nějaké časově nenáročné uspokojení své touhy po dobrodružství.

    OdpovědětVymazat
  14. Čaroděj z Ohňové hory patří asi mezi jedny z nejtěžších gamebooků, co jsem hrál, více-
    méně je náročnější v pohybování v chodbách víc než Labyrint smrti. Bojové scény zde
    nevyžadují tolik bojového umění jako v jiných jeho knihách.

    OdpovědětVymazat
  15. SPOILER! Ten gamebook znám z paměti. Rozhodně se NEJEDNÁ o jeden z nejobtížnějších. Důležitý je sundat Železnýho kyklopa a Minotaura, tam jsou správné klíče. Je to jediná možná cesta. Jinak závěrenou truhlicu nejde otevřít. S čarodějem ani drakem není nutné jít na meče, dají se pokořit bez boje. A ten labyrint, jestli si zakreslíte, tak to fakt není žádné peklo. Řekl bych, že je možno projít s jakýmkoliv UB, páč proviant se dá baštit kdekoliv. Daleko těžší jsou ty tituly, které můžete mít zmapované jak chcete a přesto je takřka nemožné je poctivě ukončit (za všechny např. Černokněžníkova krypta, případně Fantom Ulice - to je rozhodně o několik levelů jinde než toťto)

    TOP pro mě je mentální souboj s čarodějem v zrcadlové místnosti a pavouk, který na vás skočí, potom co chcete prubnout boty pevně držící v zemi . Jaká past :)

    OdpovědětVymazat